Wilhelm Reich, a német pszichológus, véletlenül rábukkant a bioenergia néhány belső titkára

Wilhelm-Reich-225x300

Wilhelm Reich, egy modern tantra mester.

Wilhelm Reich, a német pszichológus, véletlenül rábukkant a bioenergia néhány belső titkára. Elkezdte ezeket alkalmazni a páciensein, ám antiszociálisnak nyilvánították, bebörtönözték és őrültnek kiáltották ki. Mester, mi az, amin Reich dolgozott, és hol hibázta el? Miben tévedett?

Wilhelm Reich az egyik legfontosabb név a pszichológia világában. Talán csak Freud előzi meg – ő volt Sigmund Freud legfiatalabb tanítványa. De mielőtt megválaszolnám a kérdésedet, eszembe jutott valami, ami az egyetlen incidens Sigmund Freud hosszú életében, és ami mond valamit a zenről…

Ez valami olyasmi, ami mindig jelen volt a nagy mesterek környezetében, azonban ezt Sigmund Freudtól nem várhatod el. Azért akarok róla beszélni, mert fontos tudni, hogy még az olyan emberben is, mint Sigmund Freud, megvan a lehetőség, hogy misztikussá váljon. Persze, ha kihagyja, az egy másik dolog.

Wilhelm Reich állandóan leveleket írogatott Sigmund Freudnak. Fiatal volt – talán harmincöt, fele olyan idős, mint Sigmund Freud -, és Freudot nem érdekelte az ilyen fiatal ember. Régóta dolgozott, idős munkatársai voltak, és mozgalma csaknem az egész világon elterjedt. Már képtelen volt új tanítványokat felvenni, új felelősséget vállalni, így elutasította Reichet. És elutasította a legjobb tanítványát.

 

Ám Wilhelm Reich német volt, ezért makacs

Nem lehetett csak úgy elutasítani, és ezzel aztán elintézni a dolgot. Mindenképpen elment a visszamondott találkozóra. Bekopogott az ajtón, és Sigmund Freud maga nyitott ajtót. Egymásra néztek. Egy pillanatig csend volt.

– De én lemondtam a találkozót – mondta Sigmund Freud.
– Én azonban nem – válaszolta Wilhelm Reich -, és egy találkozó mindenképpen két ember találkozóját jelenti, ezért csak ön az, aki lemondta. Ami engem illet, én továbbra is nyitott vagyok, és azt gondoltam, hogy meg kell jelennem, mert én nem mondtam le a találkozót.

Sigmund Freud ismét ránézett Wilhelm Reichre, mintha tétovázna vagy mérlegelne… “Mit csináljak ezzel az emberrel?” Aztán azt mondta neki:

– Idős vagyok már. Ön túl fiatal; nem fogom tudni befejezni a tanítását. És talán nem is ért egyet velem, mert nagy a korkülönbség. Miért vesztegetné ezzel az idejét? Csinálja önállóan, az áldásomat adom rá.

Wilhelm Reich könnyekkel a szemében köszönetet mondott Sigmund Freudnak, és hazament. Tanulmányozta az emberi energiákat, az elme működését, a tudat szintjeit…

Jó, hogy visszautasították, mert megnyílt egy teljesen új útnak, és azon haladt tovább, megköszönve Sigmund Freudnak az egész életét:

Ha nem utasított volna el, csak egy freudista lennék. Abban a pillanatban fájt a visszautasítás, azonban roppantul le vagyok kötelezve neki, hogy magamra hagyott. A semmiből kellett elkezdenem, de egy teljesen új irányba mentem, és most már látom, hogy Sigmund Freud egész munkája álomelemzés, és semmi köze nincs a valósághoz.

 

Az álmok csak árnyékok

A pszichoanalízis legföljebb csak normális álmokat tud neked adni, abban segíthet, hogy elkerüld a rémálmokat. De ennél többre nem képes.

Wilhelm Reich az emberi energiákkal dolgozott. Természetesen, ha az emberi energiával dolgozol, el fogsz jutni minden energia forrásához – a szexuális energiához is. Abban a pillanatban, hogy Reich érintette a szexuális energiát, az összes vallás ellene fordult. A kormányzat ellene volt, a pszichológusok ellene voltak, és nagyon furcsa helyzetbe került.

Eljutott ahhoz a tapasztaláshoz, hogy amikor egy szerelmespár egymáshoz közeledik, akkor mintha egy mágneses erő húzná őket egymáshoz – ha ez szerelem. Ha nincs szerelem, akkor csak két test találkozik, de nem két energia.

Wilhelm Reich tudományos beállítottságú volt. Készített egy ládát, amiben két személy szeretkezhetett.

Az volt az elképzelése, hogy be lehet fogni és használni azt az energiát, amit a szeretet hoz létre. Ez elég nehéz dolog volt. Nem tudott mit mutatni – a láda üres volt belül. Arra nem volt módszere, hogy a biológiai energiát láthatóvá tegye, ám összegyűjtött minden lehetséges bizonyítékot.

Valaki impotenciában szenvedett. Wilhelm Reich behelyezte a ládába, és az impotencia megszűnt, legalábbis néhány napra, mintha az illető energiaforrásait feltöltötték volna.

Ez egy közvetett bizonyíték volt, de valami történt – a ládában tényleg történt valami; volt valami a ládában. Azt mondta a pároknak:

Anélkül hogy szeretkeznétek, csak feküdjetek le, ölelkezzetek és olvadjatok egymásba.

Furcsa, nehéz munkája volt… és a társadalom még nehezebbé tette, mert azonnal elkezdték megbélyegezni, mondván, hogy az ördöggel cimborál – csakúgy, mint én! -, mondván, a szexet meg kell tagadni… miközben ő különös gyakorlatokra tanította az embereket.

Azok a különös gyakorlatok mutatták a zsenialitását. Nem ismerte a tantrát, sose járt Keleten. De a gyakorlatok, amiket felfedezett, tízezer évesek. Felfedezte őket, és ezrek tanúsítják, akik általa gyógyultak meg… mert hamarosan elkezdett más pácienseket is gyógyítani, nemcsak szexuálisakat. Mivel a szexuális energia tiszta energia, sok formába lehet átalakítani. Lehet belőle intelligencia, lehet belőle csend.

 

Elkezdte az embereket kezelni

A kezelés egyszerű volt: csupán behelyezte őket a ládába. Bent maradtak tizenöt vagy húsz percig néhány alkalommal és meggyógyultak. De az orvostudomány ellene volt, mert “ez az ember nem végezhet gyógyítást.”

Ez mutatja, hogy a jogalkalmazás milyen vak. Ez az ember emberek ezreit gyógyította ki különös betegségekből, amiket a közönséges, hivatalos orvostudomány nem tudott gyógyítani. De ez nem számított. Az volt a kérdés, hogy van-e engedélye gyógyítani.

Wilhelm Reich azt mondta:

Nem használok gyógyszert. Nem is írok fel. Az én egész orvosságom a láda. Ha ezt gyógyszernek hívják, akkor az egyetemek orvosi fakultásainak be kell bizonyítaniuk, hogy milyen gyógyszer van ott. De amikor azt mondom önnek, hogy vizsgálja meg, amit felfedeztem, azt gondolja, őrült vagyok, amikor pedig meggyógyítok embereket, akkor bűnöző vagyok. Nem ártottam senkinek.

De az orvostudomány, a keresztény egyház, a kormány – mind pereket indítottak ellene. Bármilyen pert indíthatsz -lehet, hogy teljesen hamis, megalapozatlan, ám évekig zaklathatsz vele másokat.

Sokan beperelték… és Wilhelm Reich teljesen stresszben élt, és senki sem volt, aki támogatta volna, még a szakmájabeliek se.

Ellene voltak, mert a pszichoanalízis eltűnhetett volna, ha Reich sikert ér el az energialádájával. Az orvostudomány nem fogad el senkit, akinek nincs orvosi bizonyítványa.

 

A barátai is elhagyták

Nagyon gyötrődött, mert tudta, hogy felfedezett valamit, ami óriási érték lehet az emberiség számára, és azt is látta, hogy senkit nem tud meggyőzni erről. Csak arról győzte meg az embereket, hogy őrült. Az emberek egyszerűen kinevették, vicceket gyártottak róla, bírósági pereket indítottak ellene.

Végül börtönbe zárták, mert engedély nélkül orvosi tevékenységet folytatott. Látod ugye, hogy milyen agyafúrt a világ? Nem folytatott orvosi tevékenységet, gyógyító tevékenységet folytatott – ezt mondhatod, de azt nem, hogy orvosi tevékenységet folytatott. Nem bántott senkit, kész volt együttműködni bármilyen kutatócsoporttal. Kész volt beszélni mindenről, amit felfedezett.

Azonban a felfedezései ellene voltak a kereszténységnek, ellene voltak az úgynevezett erkölcsnek. A felfedezései ellene voltak az egész társadalmi felépítésnek, az oktatási rendszernek, a politikai struktúrának.

 

A legnagyobb forradalmárok egyike volt

De ismeretlen maradt, nem kapott elismerést, munkája feledésbe merült. És a börtönben biztos, hogy nagyon meggyötörték. Nem olyan ember volt, aki könnyen szétesik; egy nagyon összeszedett személy volt, és akik ismerték, tanúsították, hogy nehéz ilyen erős, két lábbal a földön álló, alapos személyt találni – ám a börtönben mégis megőrült. Feltételezem, hogy megőrülését elősegítették. Nagyon könnyű bárkit az őrületbe kergetni, amikor az összes hatalom a kezedben van, és a személy teljesen tehetetlen.

Amikor megőrült… Ilyen a világ: amikor a hírneve csúcsán volt, voltak barátai, munkatársai, volt egy gyönyörű asszony, aki szerette őt. De amikor kijött a börtönből, az asszony elvált tőle, a barátai elhagyták, a munkatársai világossá tették számára, hogy többé semmilyen kapcsolatban nem akarnak vele lenni, nehogy gyanúba keveredjenek.

Szomorú, hogy meghalt, de azt mondom, a halála nem véletlen volt. Ha kiközösítesz egy személyt, hogy az szigetté válik az emberiség nagy óceánjában – elválasztva, elszigetelve, nem beszélhet senkivel, mindenki azt gondolja róla, hogy őrült -, természetes, hogy az élni akarása eltűnik.

Reich visszavonult és meghalt. És furcsa, hogy a halála után a munkája úgy maradt, ahogy hagyta. Óriási lehetőség van benne. Tovább kell fejleszteni, és a tantrával együttműködve kell továbbfejleszteni.

 

Én egy modern tantra mesternek hívom Wilhelm Reichet

Habár ő ennek nem volt a tudatában. Talán valamelyik előző életében megismerte a tantra titkait – mert a munkája tartalmazta a tantra titkait.

Nem fogod elhinni, hogy Indiában kétezer évvel ezelőtt kétszázezer követője volt egy különleges tantra csoportnak.

tantra_joga_crystalitas_tantra_joga_tanfolyam_150x100
Meztelenül éltek. A párok egy lepelt hordtak, csak egy bő lepelt, ami mindkettejüket beburkolta. Ezt a lepelt egy speciális selyemből készítették, ami megakadályozta mindenfajta energia ki- és beáramlását. Koldulásból éltek, de együtt maradtak, meztelenül a leplükben.

A női és férfi bioelektromosság egymásba olvadását, keveredését tapasztalgatták rendkívüli módon. Ennek a bioelektromosságnak az igazi találkozása segíthet, hogy mély meditációba kerülj anélkül, hogy túlságosan harcolnod kellene a gondolataiddal.

Százezer pár volt, és Rádzsa Boj, aki abban az időben a király volt, őrjöngött dühében: “Ez tönkreteszi az erkölcseinket, megrontja a gyerekeinket. A gyerekek látni fogják, és azt kérdezik majd, hogy miféle emberek ezek? – mezítelenül egy lepelben. Ezek az emberek megrontják az egész vallásunkat és a hagyományainkat.”

 

És Boj úgy döntött, hogy megöleti őket

Egyszázezer párt – vagyis azt jelenti, hogy kétszázezer embert – gyilkoltak meg az egész országban, égettek el élve. Egyetlen párt se hagytak életben; a kézirataikat elégették, a templomaikat felgyújtották. Soha azelőtt – és utána se – nem pusztítottak el ilyen brutálisan, ilyen embertelenül semmilyen hagyományt.

Azonban amikor előhozod a szex témáját, azonnal zavarba hozod az összes, hatalomban lévő embert, mert senki, aki hatalommal bír, nem akarja, hogy az emberek szexuálisan kielégülten, tartalmas életet éljenek. Azt akarják, hogy szexuálisan kielégületlenül élj, mert ezen a szinten lehet rabszolgává tenni. A legmagasabb szinten oly erős vagy, oly intelligens – sziklaszilárd vagy, és nem lehet megsemmisíteni. Aki csak megpróbál megsemmisíteni, az megsemmisül.

Wilhelm Reich új életre fog kelni, mert teljesen tudományos volt, amit csinált. Sem a kereszténység, sem a kormány nem akadályozhatja ezt meg.

 

Horváth János kedves olvasónk küldte.

Forrás: reiki.timba.biz/