Valami történik amerikában és a világban; megszaporodtak a „zombi” támadások

 

Valami történik az Amerikai Egyesült Államokban. Egyre többet hallani olyan esetekről, amikor bizonyos emberek legtöbbször meztelenül és furcsán viselkednek tömegekben nyílt tereken, tömegközlekedési eszközökön stb. Egyfajta zombi-szerű viselkedést tanúsítanak és folyamatos veszélyt jelentenek a környezetük számára. Hallottunk nem egy olyan esetről, amikor bizonyos hajléktalanok, látszólag öntudatlan állapotban megtámadták társaikat, megharapva és megsebesítve azokat.

Voltak egészen extrém esetek is amikor egy férfi szó szerint megette egy másik embertársának az arcát még 2012-ben. Az esetről talán hallhatott a kedves olvasó, leközölte sok hazai hírportál is. A Miamiban történt incidens áldozata egy 65 éves hajléktalan, akit a 31 éves Rudy Eugene meztelenül támadott meg és elkezdte enni a férfi arcát. A támadásról egy kerékpáros értesítette a hatóságokat és megpróbált segíteni a sértettnek, de a támadó folytatta a férfi arcának csonkítását.

A támadást csak a helyszínre kiérkező rendőr tudta megfékezni. A rendőr felszólítására nem reagált a férfi egyszerűen úgy viselkedett mint egy állat, a rendőr válaszul rálőtt a támadóra. Egy lövés azonban nem volt elegendő a támadás megfékezésére, a kannibál folytatta a tevékenységét, mintha nem is ember lenne. A támadást csak a hatodik halálosnak bizonyuló lövés fékezte meg.

zombie-attack-engagement-shoot

A fentihez hasonló eset történt Floridában Palm Beach-ben. A 28 éves Anneson Joseph látszólag magán kívüli állapotban támadt meg legalább két embert, mielőtt a helyszínre kiérkező rendőrökre támadt volna akik tüzet nyitottak az állatként viselkedő férfira. A 18 éves Tony Grein a rendőröknek elmondta, hogy Anneson Joseph őt is megtámadta, „az arcomat akarta megharapni. Elkezdtem védekezni, volt nálam egy papírvágó kés, azzal kezdem szurkálni felé. De egyszerűen mintha szuper-ereje lett volna, hatástalan volt. Úgy hörgött mint egy állat, és a lánytestvéremhez akart menni.”

Anneson még azután is támadt a rendőrökre hogy két lövést adtak le rá, és sokkolót is bevetettek. A férfi halálát valószínűleg a lövések okozták. Ez csak két eset volt a sok közül amit kiemelünk. Egyre gyakoribbak az ilyen jellegű támadások, és az elkövetők viselkedése minden esetben kísértetiesen hasonlít. De az viszont egyik esetben sem derült ki teljes bizonyossággal, hogy mi okozza ezt a furcsa viselkedést.

Talán egy új drog lehet? Vagy valamiféle biológiai oka lehet ezeknek a meglehetősen nyugtalanító viselkedéseknek a hátterében? Akármi is felelős ezekért a jelenségekért, nem hagyhatóak figyelmen kívül, ha ugyanis megszaporodnak az esetek még a mostaninál is jobban, akkor szükséges lesz komoly erőkkel felderíteni az efféle viselkedés hátterét.

A jelenségek nem csak Amerikára korlátozódnak, kisebb arányban ugyan, de a világ számos tájáról érkeznek hasonló jelentések a hírügynökségeken és blogokon keresztül.

Az alábbi videóban egy sor hírekből összevágott jelenetet látunk a legújabb ilyen esetekről. Hozzáteszem, hogy ezek azok az extrémebb esetek amik bekerülnek a hírekbe, nagyon sok olyan esemény ahol nincs szemtanú, vagy nem történt különösebb rendbontás valószínűleg nem kerül fel az internetre sem a hírekbe, de attól még előfordulnak ilyenek.

Ennek a cikknek a tartalma,  szerzői jogvédelem alatt áll. Másolása, vagy másik weboldalon való publikálása csak a szerző előzetes írásbeli engedélyével lehetséges!