Üzenhetnek elhunyt szeretteink?

Van úgy, hogy nem tudunk kellőképpen elbúcsúzni szeretteinktől, akik itt hagynak minket. Ilyenkor előfordul, hogy nem csak mi, de ők sem tudnak teljesen elszakadni tőlünk, mert lenne még mit mondaniuk.

Sokan úgy vélik, hogy halála után is tudnak kommunikálni a szeretett lénnyel. Vannak, akik szellemként látják viszont elveszített családtagjukat, míg mások bizonyos jeleket éreztek, melyekkel az itt maradt lélek próbált velük kommunikálni.

Miért üzennek a szeretteink a túlvilágról? A válasz sokkal összetettebb, mint gondolnánk. A szeretet nem szűnik meg soha. Akit itt, a Földön szerettünk, az halálában sem szakad el tőlünk, csupán “korábban hazautazik”, mint mi, és ott várja, amíg csatlakozunk hozzá. De nem mindenki tud békésen várakozni. Azok a lelkek, akik (hirtelen halálukkal, öngyilkosságukkal vagy valamilyen lezáratlan vitával) szomorúságot okoztak a családtagjaiknak, vagy megmagyarázhatatlan kérdésekkel távoztak a túlvilágra, nem tudnak eljutni a saját szintjükre, és mindaddig itt vesztegelnek, amíg az élők imáikkal és feltétlen szeretetükkel meg nem bocsátják tetteiket, illetve meg nem kapják kérdéseikre a választ.

Melyik szintjén vagy a szeretetnek?

 1. Megjelennek álmainkban

A „látogatások” leggyakoribb formája, amikor lehunyt szeretteink álmunkban térnek vissza, hogy közöljenek valamit. Az ilyen álmok általában nem olyanok, mint a többi, előfordul, hogy szeretteinket nagy fény övezi és azon túl, hogy elmondják, amit akarnak, afelől is biztosítanak minket, hogy a legjobb helyen vannak.

2. Érezzük a jelenlétüket 
A hozzátartozók gyakran számolnak be arról, hogy érzik az elhunyt jelenlétét különböző formában. Sűrűbb a levegő, vagy úgy érzik, van valaki a szobában még rajtuk kívül, amikor fizikailag nincs is ott senki. Ha olyan hozzátartozó hunyt el, akinek életében is hozzászoktunk a jelenlétéhez, halála után is ugyanúgy tudatában leszünk annak, ha velünk van. Egy gyenge, halvány érintés vagy ölelés érzete szintén lehet annak a jele, hogy elhunyt szeretteink kapcsolatot szeretnének teremteni velünk.

Amikor a szoba energiája megváltozik, és váratlanul úgy érzed, valaki megérintett, mindenképpen gondolkodj el azon, ki kereshetett fel téged.

3. Érezzük az illatukat 
Sokan arról számolnak be, hogy szeretteik halála után cigaretta, szivarfüst, parfüm, virág vagy egy bizonyos étel illatát érzik, pedig nem főznek, nem dohányoznak, és egyedül vannak a lakásban. Ha éppen cigarettafüstöt érzünk, és nincs senki a környezetünkben, aki éppen dohányzik, de a közeli elhunyt hozzátartozónknak szokása volt dohányozni, nem kizárt, hogy ő szeretné tudatni velünk jelenlétét.

4. Jelek, jelképes üzenetek 
Míg sokan meg vannak győződve róla, hogy szerettük figyeli őket és még mindig törődik velük, sokszor nehéz valóban megbizonyosodni róla, hogy megérzéseink helyénvalóak. Ilyenkor olyan egyértelmű jeleket kaphatunk a túlvilágról, amelyeket nehéz figyelmen kívül hagyni. Ha időről időre ilyen nyilvánvaló jeleket kapunk, biztosak lehetünk benne, hogy „odaátról” üzennek nekünk. Ezek a jelek bárhonnan jöhetnek, figyeljünk oda rájuk.

Források: marmelade.hu
                 astronet.hu