A tömegmédia által használt elmekontroll elméletek és technikák

 

A tömegmédia az uralkodó osztály legerősebb eszköze, mellyel az emberek tömegeit képes manipulálni. Formálja és alakítja a véleményeket és a hozzáállást, hogy mi a normális és elfogadható, és mi nem az. Az alábbi videó vizsgálja és bemutatja a tömegmédia működését néhány fő gondolkodón keresztül, akik egészen másképp látják a működésben lévő valóságot. Mindezt teszik annak érdekében, hogy átlássuk azt a hatalmi struktúrát, és azokat a technikákat, melyeket annak érdekében használnak, hogy gondolkodásunkat, véleményünket formálják.tv_hipnozis_kek_muppet

Programozás a tömegmédián keresztül

A tömegmédia különböző formáit arra tervezték, hogy a lehető legszélesebb közönséghez jusson el. Ezek közé tartozik a televízió, filmek, rádió, újságok, magazinok, könyvek, hanglemezek, videojátékok és az internet. Számos vizsgálatot végeztek a múlt században, hogy mérjék a tömegmédia hatásait a lakosság körében annak érdekében, hogy felfedezzék a legjobb, és leghatékonyabb befolyásoló technikákat. Ezekből a technikákból alakult ki a Hírközlés tudománya, amelyet használnak mind a marketingben, a közönségkapcsolatokban és a politikában. A tömeges hírközlés egy szükséges eszköz, hogy biztosítsák egy nagy demokrácia működőképességét, ahogy szükséges eszköze egy diktatúrának is. Minden attól függ, hogyan használják.

Aldous Huxley a Szép új világ című könyvéhez írt előszavában a társadalom egy meglehtősen komor portréját festi meg. Úgy véli, hogy egy “személytelen erő” irányítja, egy uralkodó elit, amely különféle módszerekkel manipulálja az embereket.

“Személytelen erők, amelyek felett már szinte nincs szabályozás, úgy tűnik, hogy egy Szép új világ rémálma felé hajt mindannyiunkat; és ez a személytelen tudatosan törekszik ennek felgyorsítására a kereskedelmi és politikai szervezetek képviselőin keresztül, akiknek számos új technikájuk van a tömegek gondolatainak és érzéseinek manipulálására egy kisebbség érdekének megfelelően.” – Aldous Huxley – Szép új világ előszó. Az általa leírt zord prognózis nem egy egyszerű hipotézis, vagy egy paranoid téveszme. Ez egy dokumentált tény, mely megtalálható a tömegmédiáról készült tanulmányokban az egész világon.

Forrás: ujvilagtudat.blogspot.hu