Tippek egy jobb életért

Mindenki egy egyszerűbb és kiegyensúlyozottabb éltere vágyik. Az életminőség emelése azonban valójában belső munka; nekünk kell elvégezni azokat a dolgokat amik végül az észlelt életminőségünk emelkedéséhez vezet. Ahogy idővel egyre több egészséges szokást építünk be az elménkbe, a lelkünkbe, a szívünkbe és az mindennapi életünkbe, úgy válik az élet egyre egyszerűbbé és pozitívabbá és virágzóbbá. A következő írásban megismerkedhetünk öt olyan dologgal amit ha minden nap rendszeresen gyakorlunk, akkor azzal sokat teszünk az elérni kívánt cél érdekében.

Elengedés!
Elgondolkodtál már valaha aron a dolgon, hogy mennyi minden van, amihez még mindig ragaszkodsz de valójában már nincs szükség rá?

Dőlj hátra egy pillanatra és gondolkodj el rajta. Szinte mindenkinek aki ezeket a sorokat olvassa, vannak olyan dolgok az életében amik már nem relevánsak az éppen aktuális élethelyzetben. Ezek lehetnek kapcsolatok, munkák, negatív gondolatmintázatok vagy elévült hitrendszerek, vélemények. Ezek mint rossz szokások felütik a fejüket időről időre, és arra késztetnek hogy rossz döntéseket hozzunk, kedvezőtlen helyzetekbe kerüljünk. Vagy akár félelemként is jelentkezhet, félelem attól hogy mások mit gondolnak, hogy az a valaki mit gondol. Ez önszabotázs! Senkinek nem tartozol elszámolással csak önmagadnak. Olyan ez mint egy megakadt lemez; újra és újra ugyanazt a dallamot játssza és közben nem haladsz sehová, egészen addig, amíg tudomásul nem vesszük és meghozunk egy tudatos döntést; azt hogy elengedjük.

Minden ehhez hasonló dolog csak plusz teherként jelentkezik, és lelassít minket a személyes fejlődésben. Az életünk minden sarkán van egy értékes lecke amit meg kell tanulni, és tovább lépni. Tehát engedd el ha hátráltat és adj teret az új dolgoknak és meglátod; a csoda így bontakozik ki.

Wellbeing

Legyél jelen ott ahol vagy!
Milyen gyakran vagy jelen az aktuális szituációban? Ez nagy kérdés ugye? Még ha nem is valljuk be másoknak, de önmagunk előtt tudjuk, hogy bizony néha elkalandoznak a gondolataink, és elveszítjük a fókuszt. Lehet hogy eleinte emlékeztetned kell magadat, napról napra, hétről hétre, majd hónapról hónapra, de végül megtanulsz fókuszálni. Ezt elérni valóban nehéz, de nem lehetetlen.

A legtöbb spirituális tanítás (ha nem mind) nagyon hangsúlyozza a jelen fontosságát, és jó okuk van erre. A jelen az egyetlen dolog ami a miénk, ott kell élnünk és cselekednünk, a pillanatban. Mégis hányszor ábrándozunk a múlt emlékeiről, nosztalgikus módon, vagy arról hogy mit tartogathat a jövő a számunkra. Miért ne éljünk a jelenben? Hiszen az az egyetlen hely, ahol létezhetünk.

Fókuszálj a pozitív dolgokra!
Képes volnál egy teljes héten keresztül csak a pozitív dolgora összpontosítani? Ugye hogy nehéz feladatnak bizonyulna? Elérkezne előbb vagy utóbb egy pillanat, amikor valami negatív gondolat felüti a fejét és elkezd dolgozni bennünk. Nos szerencsére meg tudjuk tanulni azt, hogy hogyan érhetőek el a fent említett az ideálishoz közelebb álló hetek.

Rengeteg agyi kapacitást áldozunk arra, hogy mi az ami rossz, mi az ami elromolhat, vagy mit kell javítani. Néha túlságosan sokat is foglalkozunk ezekkel a dolgokkal, és ezáltal a gondolatunk teremtő erejét elpazaroljuk. A gondolatok valóban teremtő erejűek, és ha nem figyelsz oda, a negatívat is úgyan úgy létrehozzák mint a pozitívat. Összpontosíts többet arra, hogy mi az ami jó az életben az aktuális helyzetben. Ne arra koncentráljunk hogy mit nem szeretnénk az életben, hanem hogy mi az amit szeretnénk, ezáltal több ajtót nyitsz meg és kitárulnak előtted a lehetőségek ajtajai.

Szeresd önmagad
Mindenekelőtt szeresd önmagad és fogadd el magad olyannak amilyen vagy. Bánj önmagaddal úgy mint ahogy a legjobb barátoddal tennéd vagy egy különleges vendéggel az otthonodban.

Emlékez, a saját valóságodat önmagad teremted. Gyakran önmagunkkal szemben sokkal nagyobbak az elvárásaink mint bárki mással szemben. Gyakorold az önszeretetet és légy hálás önmagadnak azokért a dolgokért amiket elértél. Feladtál egy rossz szokást, vagy egy rossz kapcsolatot? Köszönd meg önmagadnak, amiért ezt megtetted! Amikor elárasztod magad pozitív érzelmekkel, az lassan változást idéz elő agy agy kémiájában ami előbb vagy utóbb állandósul és a természetes alapállapottá válik.

Na sajnáld magadtól a dicséretet ha valamit jól csináltál az élet rögös útján sétálva. Alakíts ki önmagaddal egy egészséges kapcsolatot úgy mint a szeretteiddel.

Engedd magad ragyogni.
Már gyermekkorunktól arra vagyunk kondícionálva, hogy ne ragyogjunk túl fényesen, azaz ne mutassuk meg hogy mi egy bizonyos dolgokban vagy dologban mennyivel jobbak vagyunk mint mások, azért, hogy ezzel ne hozzunk másokat kényelmetlen helyzetbe. Úgy vélem ez az egyik leghátrányosabb információ amit mihamarabb el kell felejtenünk. Biztosan láttál már olyan műsorokat mint a Megasztár, vagy The Voice, vagy ha nem nézel tévét, akkor biztosan hallottál már róla, hogy ezekben a műsorokban átlagemberek mérettetik meg magukat másokkal. A színpadon az emberek ragyogni kezdenek és sokan elkezdik támogatni őket és ösztönözni arra hogy tovább csinálják. Ez egy pozitív visszacsatolást fog eredményezni, hiszen így magabiztosabbak lesznek ami végül a teljes potenciáljának megnyilvánulásához vezet.

Ugyanez történik a hétköznapi életben is, az emberek támogatni kezdenek és ez a kulcsa a fejlődésnek. Idővel aztán a sikerélmények és a magabiztosság természetes szeretetté alakul önmagunk irányába ami végül kiegyensúlyozottabb, egyszerűbb és pozitívabb mindennapokat eredményez.

spiritscienceandmetaphysics.com nyomán fordította Hermann János/ SzabadonÉbredők