Miért nem mersz élni?

Miért tart vissza a félelem, a konvenciók, a megfeleléskényszer, a hitetlenség? Miért hallgatsz, miért nem kérsz vagy kérdezel? Miért nem cselekszel, ha akár csak egyetlen százaléknyi esélyed is van arra, hogy életed jobb legyen? Miért megszokásból élsz? Miért nem vállalod Önmagad?

Ocean_Mirror_Wallpaper_hyov1-600x450 Beleszürkülsz a világba, mert megpróbálják elhitetni veled, hogy szürke vagy. Közben pedig a szivárvány ezernyi színe pompázik belőled is, rejtett kincseid arra várnak, hogy felszínre törjenek, kibontakozzanak, és színesítsék a világot.

Nem, nem szürke a világ, és legfőképpen te sem vagy az. Ne azzal foglalkozz, más mit mond, ne másnak higgy, hanem Önmagadnak! Ott a tükör, nézz bele! Merj belenézni, és aztán lásd meg azt az egyedülálló és megismételhetetlen csodát, aki visszanéz Rád.

Lásd végre Önmagad, és hidd el, mindez benned van, belőled sugárzik a fény. És ha hited nagyobb lesz abban, amit a tükörben látsz, annál, amit más megpróbál elhitetni veled, akkor végre kiszabadulsz eddigi börtönödből, és elindulsz a fény útján, hogy a lehetőségek, kihívások és a boldogság megélésében kiteljesedj.

Ne hagyd, hogy félelmeid vezessenek, mert nincs jó és rossz döntés. Hagyj fel a címkézésekkel, a skatulyákkal és az értékítéletekkel! A lélek számára csak a tapasztalás van, amiből minden esetben tanul. Ha folyton csak kompromisszumokat kötsz az Élettel, azzal nem jutsz előrébb. A biztonságra hajtasz, miközben megsavanyodsz egy olyan életben, ami nem a Tiéd. Ha lelked érzi, és mindennél biztosabb abban, hogy merre induljon, engedd, ne törd le szárnyait!

Ha visszaút nincs is, mindig épül egy másik út, mert építesz magadnak. És az is lehet, hogy ez sokszor az előzőnél szebb, boldogabb és sikeresebb helyekre, tapasztalatokhoz és személyekhez vezet. A félelmed a fejlődésed legfőbb gátja, a lelked pedig fejlődni szeretne – ha elfogadod ezt, ha nem. Add át magad neki! Különben addig kapod a nagyobbnál nagyobb feladatokat, amíg ezt a törvényszerűséget  meg nem érted.  Benned van az ERŐ, ami csodákat teremt! Az Égiek látják, ha utadon vagy, melléd állnak és segítenek! Nézz bele a tükörbe és dönts! Ma van a napja!

Szerző: Ábrahám-Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok