Pénzurak, avagy hogyan vették át az uralmat a nemzetközi bankárok

 

“Miért ülünk nyakig adósságban? Miért nem képesek a politikusok irányításuk alá vonni az eladósodást? Miért kénytelen dolgozni oly sok ember – gyakran mindkét szülő – alacsony fizetésű, további fejlődést kizáró munkahelyeken, és mégis kijönni kevesebből?

Az amerikai történelem során végig azon folyt a harc, hogy ki szerzi meg a pénz kibocsátásának jogát. Háborúkat gerjesztettek, válságokat szítottak csak hogy megszerezzék. Az első világháborút követően mégsem említik ezt a hadakozást az újságokban, vagy a történelemkönyvekben. Mért? Mert az első világháborúig az aranyművesek vagyonukat bevetve megkaparintották az irányítást a legtöbb amerikai nemzeti sajtóorgánum felett. 1764 óta valójában nyolcszor került a pénzkibocsátás joga egyik kézből a másikba az amerikai Kongresszus, és a „pénzváltók” között. Ez a tény három generáción át mégis rejtve maradt a nyilvánosság előtt.”

A “The Money Masters” dokumentumfilmet 1996-ban készítette Patrick S. J. Carmack ügyvéd. A film a pénz, az adósság és az adók koncepcióját tárgyalja, föltárja ezek valós történelmét a bibiliai idõktõl napjainkig. Felöleli a RÉSZLEGES-TARTALÉKON ALAPULÓ HITELEZÉS (Fractional-reserve banking) eredetét, a központi bankok rendszerét, a monetáris politikát, a kötvénypiacokat, és a “Federal Reserve System” rendszerének valódi mûködését az Egyesült Államokban. Rendezõje és narrátora William T. Still.

images (2)

MÁSODIK RÉSZ:
A pénz mesterei 2/2 NAGY FELIRATTAL

Pár szóban nehéz beszélni arról, hogy tulajdonképpen mi is a központi forrása az országok gazdasági válságainak. Talán ez a közel 3 és fél órányira sikeredett videó sokakat hozzásegíthet a tisztánlátáshoz. Az igazi hatalom azok kezében van akik mesterségesen a pénz értékét állítják be. A köztudatba jól bepréselt demagógia szerint, bármely országról is legyen szó, ez az adott hatalmon levő „demokratikus” úton megválasztott kormány feladata. Érdemes végig gondolni egy — két tényt! Minden országban működik már a jegybank. Na jó nem minden országban, ahol még nincs ott viszont épp háború zajlik.Az Egyesült Államokban a Jegybank szerepét a FED azaz Federal Reserve látja el. Tulajdonképpen nem is állami szektorban van, hanem privát kezekben. Érdemes végig nézni ezt a videóanyagot, a hossza ellenére is. A történelem során volt egy — két híresebb személyiség aki politikai úton megpróbált mindent megtenni azért, hogy a FED visszakerülhessen állami kézbe. Ezek a személyek meghaltak. Ilyen személy volt pl. John F. Kennedy is az Egyesült Államok 35. elnöke. Meggyilkolták.Aki a Pénz Mesterei filmet végig nézi annak teljesen más lesz ezután a szemlélete az Őt körülvevő világról.

a kiadó honlapja:
http://www.themoneymasters.com/