Paulo Coelho két arca

Van még olyan, akinek Paulo Coelhot be kell mutatni? Úgy hisszük, nincs. A 68 éves brazil író a világ egyik legnépszerűbb szerzője. Műveit, az Alkímistát az Egy mágus naplóját vagy a Zahirt milliók forgatják világszerte Bibliaként. A rendkívül éleslátó, szellemes és bölcs szerző idézeteit naponta osztják meg a közösségi oldalon, rajongók tízezrei figyelik árgus szemekkel, mikor ad ki új művet a mester. Coelho témái örökzöldek: a spirituális szerző imádja a belső utazásokat, gyakran boncolgatja az emberi lelket, és azt mutatja meg, milyen út vezethet a boldogsághoz.

26_fejleckep_BCE

Tény, hogy jelenleg több mint 165 millió eladott könyvvel Paulo Coelho minden idők egyik legolvasottabb írója. Könyveit 150 országban 80 nyelvre fordították le. Azonban nem volt mindig ünnepelt sztár, viszont mindig tudta, hogy csakis az írás érdekli. Paulo Coelho műveit rengetegen szeretik, könyveit a saját élete inspirálja, a saját történeteit veti papírra.

A fiatal Paulo rock and roll történelmet írt, belekóstolt a tudatmódosítók világába, hatalmas szerelmeket élt át, flörtölt a halállal és spirituális mélységekbe merült.

Az élete alapján megalkotott film, a Zarándok immár a magyar mozikban is megtekinthető. Daniel Augusto rendező alkotása hűen követi az egykori hippi mester életét, kalandjait, s mindazt a fantasztikus és spiritualitással gazdagon átszőtt életutazást, ami a brazil nagyság sajátja. A film megmutatja: édesapja nem egyszer próbálta az ifjút eltántorítani az írástól, s később a kiadók is visszaadták kéziratait a szerzőnek, ám Coelho kitartott álma mellett. S lám, igaza lett! Mára egy világ ünnepli a korábbi rocksztár írót, aki még egy titokzatos katolikus rendbe, a RAM páholyba is belépett.

A Zarándok egy csodálatos és szépen megkomponált film, egy mesebeli história a mítosz mögött rejlő emberről. A március óta megtekinthető alkotás olyan személyes, hiteles és autentikus életrajzi mű, a világ legelismertebb írójáról, aki műveivel és életútjával emberek millióinak adott erőt.

A Zarándok film pszichedelikus és emelkedett hangulata méltó a brazil írósztár életéhez, Azok, akit szeretik Coelho munkásságát egész biztosan nem fognak csalódni a filmben. Érdekes életút, és ehhez méltó film született egy népszerű zseni izgalmas és tanulságos életéről.

A Zarándok című film megtekinthető szinkronos és eredeti nyelvű feliratos változatban is a magyarországi mozikban.

A film hivatalos honlapja és közösségi oldala:

http://www.menjunkmoziba.hu/a-zar%C3%81ndok—paulo-coelho-legjobb-tortenete
https://www.facebook.com/menjunkmoziba/

[x]