Ne engedd, hogy mások véleménye túlharsogja a saját belső hangodat

A szeretetnek ösztönös érzéke van ahhoz, hogy megtalálja az utat a szívhez, csakúgy, mint ahogy a legegyszerűbb rovar is megtalálja az utat a kedvenc virágjához olyan elszántsággal, melyet semmi nem képes eltéríteni.
Az univerzum bőkezű, mindent megad, amire vágyunk, és minden, amiben hiányt szenvedünk, a saját agyunk szüleménye.
A válasz arra, hogy egyedül vagyunk-e az univerzumban vagy sem, talán az orrunk előtt van, vagy inkább a szó szoros értelmében testünk minden setjében megtalálható.
A sötétség a világosság hiánya. Nem lehet összetörni és kilapátolni az ablakon. Sokkal egyszerűbb, ha meggyújtunk egy gyertyát.

Élvezd a kis dolgokat, egy nap vissza fogsz tekinteni és rájössz, hogy azok voltak a nagy dolgok.
Az ember soha nem tanul abból, amit mások mesélnek neki, mindent magunknak kell átélnünk.

2026-oszi-hetkoznapi-kikapcsolodas-debrecenben-wellness-pihenes-az-erdospuszta-club-hotelben
“Mindenki egy bizonyos külső környezetbe születik bele. Valamint, mindenki bizonyos hajlamokkal születik – ezek, részben, lehetnek genetikusak, részben, lehetnek más dolgok is. Más szavakkal, egy személy bizonyos mintákkal születik. Nem kell megvizsgálnunk, hogy ezek honnan jönnek, de a tény az, hogy egy emberi lény, egy bizonyos környezetbe születik bele. Ez lehet erőszakos, vagy lehet viszonylag békés. Egy személy belső mintákkal születik, amiket örökölsz. Még a fájdalomtest is részben örökölt.

Egy egész készlete van a kondicionálásnak, ami akkor történik meg, mikor egy környezetbe bekerülsz. A környezeti állapotokat te támogatod, és ebben nincs választás – ezek csupán befolyásolások. Önmagadat, ebben a világban, bizonyos olyan öntudatlan mintákkal együtt találod meg, amik annak a személynek vannak meg, aki kondicionálttá válik. A karma, ahogy én látom azt, az az öntudatlan mintázat, ami futtatja az életedet. A karma, az részben kollektív,
és részben személyes. A karmát, nem pusztán, mint egy rajtad kívül álló absztrakt témaként értheted meg, azt csak önmagad megfigyelése által értheted meg, s eztán tudhatsz meg számos más egyéb dolgot is. Ha meg akarod érteni a karmát, akkor önmagadra kell ránézned.

Én akkor kezdtem megérteni, hogy mi is a karma, mikor valami olyan bukkan fel, ami egyáltalán nem a karma része volt. Itt van a kulcs – a tudatosság felbukkanása, vagy a Jelenlét, vagy a spirituális felébredés, ami nem része a karmának. Ez egy másik dimenzió, ami lebontja a karma birodalmát. Te nem azáltal válsz felébredetté, hogy felhalmozod – ahogy néha keleten mondják – „a jó karmát.” Ez rendben van ezen a szinten, egy kicsit még kényelmesebbé teheted a börtönödben a falakat vagy a berendezést, de van valami, ami totálisan túl van a karmán, ami az életed bármely pontjánál bejöhet. “/Tolle/
Ne engedd, hogy mások véleménye túlharsogja a saját belső hangodat! De ami a legfontosabb, legyen elég bátorságod a szívedre és a megérzéseidre hallgatni! Ők valahogy már most is tudják, mivé akarsz válni valójában.
Minden reggel, amikor fölkelsz, keresd meg magadban azt a gondolatot vagy érzést, amiért érdemes élni.”

Nem mindig könnyű. Lehetünk bajban, rossz helyzetben, tartósan nehéz helyzetben is. De egy új nap mégis új nap! És ahogy a földi Nap is minden reggel fölkel és eloszlatja a sötétséget, úgy föl kell hozni a belső napunkat is. Magától nem mindig jön fel. A világ, amelybe születtünk, ritmusra jár. Reggel föltámad, nappal kibomlik és él – és éjszaka visszatér önmagába és meghal. De csak átmenetileg. Mert hajnalban oszlik az álom és az öntudatlanság – és megint föltámadunk…