Idegenek a Holdon? Nézd meg a képeket, és döntsd el Te magad

Az élet misztérium. Az élet létezésének és eredetének a léte pedig az egyik lagnagyobb intellektuális kihívásaink közé tartozik. Válaszolni a kérdésre; honnan jöttünk, tudományos, filozófiai és spirituális szempontból is nagy kihívás.

Az ember kíváncsi lény, és természettől fogva szintén társaságkedvelő. Már a korai ősemberek is civilizációkat hoztak létre, melyek keltek és dőltek az évszázadok során. Az állatvilágban is megfigyelhetünk hasonló mintázatokat, de egyetlen állat sincs ezen a bolygón mely olyan fejlett értelmi képességekkel rendelkezne mint mi, a Homo Sapiens.

Moonbase_Comm_Tower

Ez a különlegességünk, a kíváncsiságunk és a társaságra való egyre növekvő vágyunk arra vezette az embert, hogy feltegye a kérdést; ha a Földön nem is, de más bolygókon talán létezhet élet. Ilyenkor általában a fejlett civilizációkra gondolunk, de én magam már attól izgalomba jönnék, ha találnának valami zöldes algát valamelyik bolygón.

Az egészen biztos, hogy máshol is kialakult az élet, a nagy számok törvénye alapján. A kérdés az, hogy hol és milyen? A SETI program arra volt hivatott, hogy értelmes élet rádiójeleire bukkanjon a világűrben. A hosszú évek kutatásai alatt csupán néhány vaklárma volt, de teljes bizonyossággal nem sikerült elfogni olyan adást, mely az értelmes lények létezését bizonyítaná. Azóta is lázasan kutatjuk az értelmes élet jeleit a világűrben.

Vannak elméletek melyek szerint egy, vagy akár több idegen civilizáció már meglátogatta a Földet nagyon régen. Több ezer éves írások, rajzok, szobrok tanúskodnak arról a furcsa tényről, hogy az egymástól térben és időben nagyon távol álló civilizációk hasonló ábrázolásokat hagytak az utókorra. Repülő csészealjaknak tűnő égi szekerek, rakétára emlékeztető szerkezetek, az égből jött istenségek és hasonlók. Bár a leletek száma óriási mégis sokan kételkednek ebben az elméletben. Az elmélet ellenzőik arra hivatkoznak leggyakrabban, hogy a rajzokat emberek készítették akik hittek az istenségekben, és ezeket valamivel ábrázolni kellett. Olyan tulajdonságokkal kellett felruházniuk isteneik ábrázolásait amilye az akkori embernek nem lehetett. Egyik ilyen tulajdonság pedig a repülés képessége volt.

Manapság is láttak és látnak az emberek megmagyarázhatatlan jelenségeket. És bár a paleoasztronautikai kutatások rengeteg érdekes bizonyítékot tártak a szemünk elé mégis megkérdőjelezhető ezen bizonyítékok eredeti jelentése. Mi volna azonban, ha olyan helyen találnának valamit, ahol ember egészen biztosan nem járhatott?

A mai technológia és az amatőrcsillagászat határait feszegető égkémlelők olyan bizarr képeket adnak nekünk, amelyeken minden értelmes ember elgondolkodik aki látta.

A Hold egy olyan hely, ahová őseink egészen biztosan nem tudtak elutazni. Mégis vannak olyan képződmények a holdunk felszínén, melyek első ránézésre teljesen mesterségesnek tűnnek. Olyan képsorozatok melyeken látszólag olyasmi történik ami fizikai képtelenség.

Most bemutatjuk azokat a fotókat melyek a Hold felszínén levő dolgokat ábrázolják, és Önre hagyjuk a választást, hogy eldöntse; vajon mesterségesek, vagy nem?

1) A Háromszögletű holdbázis
Az alábbi képet egy felhasználó fedezte fel a Google Moon alkalmazásban. Több nagy hírügynökség is leközölte a képet az egész világon azt állítva, hogy ez egy lehetséges holdbázis. Mindenesetre érdekes, hogy a sötét háromszög pontos derékszög, melynek mentén a világos részek teljesen szabályosan helyezkednek el. Ez minden bizonnyal olyasvalami amit nem produkál a természet… mégis a Holdon van.

article-2541410-1ABE1FB200000578-876_634x300

2) Építmények romjai
Egy anoním híroldalon közzétett kép mely szintén bejárta a világot, látszólag egy romvárost ábrázol a holdon. Árulkodó jelek itt is a derékszögek és egymással párhuzamos egyenes vonalak. A képen látható dolgok összessége pont úgy fest ahogy egy romváros festene itt a földön. A képről az a hír terjed, hogy a Kínai Chang’e 2 műholdja készítette. Valójában kiderült, hogy a NASA archívumaiból való. A csavar a történetben az, hogy nincs hozzárendelve a képhez semmilyen sorszám. Tehát a NASA-tól származik a kép, de valójában senki sem tudja, hogy mikor készült.

upload_2015-5-5_19-59-51

3) A tányér
Ez a kráter a Mare Crisium nevű területen található. Látszólag úgy néz ki mint egy nagy parabolaantenna, hiszen a közepéből függőlegesen tör elő valamiféle képződmény. A képen a „tányér” alatti részen úgy tűnik, mintha ez az objektum valaminek a tetején lenne. Egyesek úgy vélekednek, hogy a méretei miatt, hogy inkább hasonlít egy atomerőmű hűtőtornyára.

as16-121-19438_Asada-(2)

4) A gyár
Ez a struktúra első ránézésre nem tűnik nagyon érdekesnek. De ha a releváns területeket kiemeljük, egyből láthatóvá válnak azok az alakzatok amik magyarázatra szorulnak. A hídszerű objektum mellett bármilyen Földi híd eltörpülne. A hosszú hengeres alakzatok mellette pedig csöveknek néznek ki. A harmadik kép itt olyan 3D technikát alkalmaz amit a NASA is használ. Segítségével kivehető, és körbejárható három dimenzióban ez a felszíni alakzat. Természetes úton való létrejöttét azért nehéz magyarázni, mert egy becsapódási kráter kellős közepén fekszik.

bridge bridge3d

 

6) Mozgó tárgyak
A felvételeken olyan tárgyakat láthatunk, melyek látszólag nyomot hagynak a Hold talajában. Ha jobban szemügyre vesszük a fényképet látható, hogy a második képen a tárgy leejtőnek felfelé gurult majd végül kijutott a kráterből.

uphill2
uphill

Nos? … Egyedül vagyunk?