Hogyan is épül fel a világegyetem?

Egy rövid kis fizikaórára invitálok mindenkit. Nem lesz bonyolult, ugyanakkor kulcsfontosságú információk kerülnek terítékre. A legnehezebb dolog a tudatos teremtés folyamatának megértésével kapcsolatban az, hogy meg kell szabadulnunk egy sor régi hiedelemtől, melyeket saját valóságunkról alkottunk. Úgy nevelkedtünk, hogy higgyünk a tér, az idő és az anyag illúzióinak, továbbá megtanítottak, hogy az alapján gondolkodjunk, amit a külső érzékeinkkel felfogunk. De hidd el, mindez csupán a jéghegy csúcsa.

Sokan a fizikai világot azonosítják a valóság fogalmával, holott ez nem is állhatna messzebb az igazságtól. A mi fizikai világunk csupán egy szelete a tortának. Hogy mi van még ott mellette? Nos, íme:

– Minden fizikai létező mögött energia van.

Minden energia mögött tudat van.

A valóságnak tehát van (legalább) két további szintje.

Az első megállapítás talán már ismerős. Sok helyen hallhatjuk, hogy minden energia, noha nem biztos, hogy mindenki pontosan érti, mit is jelent ez. Nos, bizonyára emlékszel még középiskolás éveidből, hogy mindaz, amit fizikai anyagként érzékelünk, valójában atomokból áll. Ezek lényegében apró anyagi részecskék, melyeket tovább bonthatunk még kisebb részecskékre, azokat pedig még kisebbekre, stb. Van itt két vicces tény ezzel kapcsolatban: 1.) A tudósok mind a mai napig nem találták meg a legkisebb anyagi részecskét, és talán soha nem is fogják. 2.) Az atom túlnyomó része látszólag üres. Az atommag és az elektronok elenyészően kevés helyet foglalnak el magán az atomon belül, a maradék pedig nem más, mint energia, amely az egészet összetartja. Ugyanezt megfigyelhetjük az atomot alkotó részecskék belsejében is. összefoglalva tehát az anyag atomokból épül fel, melyeknek nagyobb részük azonban energia, ami pedig nem, annak is a nagyobb része energia, és így tovább a végtelenségig.

8886-atom-1920x1080-abstract-wallpaper
Az atom nem más, mint energia.

Az anyag és az energia tehát voltaképp egy és ugyanaz. Ugyanannak a valaminek két különböző megnyilvánulása. Azt mondtam, az energia mögött pedig tudat van. Ez a tudat lényegében az, amit egyesek Istennek, Kollektív Tudatnak, vagy épp Természetnek, stb. neveznek. Ez a tudat folyamatosan hat az energiára oly módon, hogy az ennek hatására anyagot képez. A tudat alakítja az energiát anyaggá, épp úgy, ahogyan a hideg a vizet jéggé. Az energiának nincs meghatározott alakja, ahogy a víznek sincs. Ám mikor a víz jéggé áll össze, felölt egy bizonyos formát. Ugyanez igaz az anyagra is. A legjobb az egészben pedig az, hogy mind részei vagyunk ennek a tudatnak (saját, egyéniesült tudatunk révén), így megvan a képességünk, hogy közreműködjünk a fizikai valóság alakításában.

Nos, röviden ennyi. Számomra ez a legegyszerűbb és legpraktikusabb mód, hogy elképzeljem a világot, és benne önmagam. Hogy megértsem az univerzum valódi természetét, és saját képességeimet.

Lawrence J. Andrews / Szabadon Ébredők

www.betterlife2014.blogspot.com