Az érzelmi fájdalom enyhítése

Szeretnék megosztani veletek néhány gondolatot aminek segítségével folytathatod az életed. Ha megfogadod őket, akkor az érzelmi krízishelyzeteket sokkal könnyebben átvészeled mint egyébként.

erzelmi-fajdalom-emotional-pain

1. Tölts időt önmagaddal

Ha szeretünk valakit, akkor azzal a személlyel minőségi időt töltünk. Ha a fájdalom jelen van a szívünkben és az elménkben, akkor az önmagunkkal eltöltött idő a legnagyobb ajándék melyet adhatunk önmagunk számára.

Fordíts időt arra, hogy felismerd, elfogadd és szeresd azokat a dolgokat amelyek hozzád tartoznak. Jó esély van arra, hogy meglepődnél ha tudnád, hogy mennyi ember szeret téged.

2. Elfogadás

Engedd el a haragot, undort vagy a frusztrációt melyet önmagad, és jelen valóságoddal szemben érzel. Ne állj ellen. Fogadd el azt ami van, fogadd el azt amin keresztül mész. Elfogadás nélkül nem fogsz tudni előrelépni.

3. Idő

Időbe telli az érzelmi fájdalom elfogadása ami az életünkben dúl. Adj magadnak időt, pihenj, hogy meggyógyulhass és hogy teljesen felépülj. Légy önmagadhoz kedves és higgy benne, hogy minden úgy történik ahogy annak történnie kell.

4. Engedd hogy a természet gyógyítson.

Tölts több időt a szabadban, emlékezz arra, hogy Te is a természet része vagy. Engedd meg, hogy a természet legyen a bölcs barátod, és tanítód. Engedd meg neki, hogy segíthessen rajtad. Segíteni fog. De ehhez meg kell látogatnod. A háziállatok is csodákra képesek!

5. Ismerd fel, hogy nem te irányítasz

Tartózkodj az olyan kijelentésektől, hogy „Már annyi ideje érzem magam rosszul. Ennek már régen el kellett volna múlnia. Miért tart ennyi ideig ez?”

Engedd, hogy a dolgok a természetes útjukon haladjanak. Engedd meg önmagadnak, hogy a saját tempódban gyógyulj. Engedd el a gyógyulás folyamata felett való irányítani akarást. Ne akard felgyorsítani a regenerációs folyamatot.

6. Szeresd el a fájdalmat

Ez a kijelentés furcsának tűnhet elsőre. De vannak olyan idők, amikor a fájdalom megköveteli azt, hogy érezve legyen, és követeli a fókuszált figyelmed. Vannak idők, amikor át kell érezni a fájdalmat. Ismerd meg a fájdalmadat és azt, hogy pontosan mi áll mögötte.

7. Kérj segítséget

Vedd körbe magad boldog és vidám emberekkel. Azok az emberek, akik képesek téged megnevettetni, akik képesek másként tekinteni a dolgokra, mindig megmutatják, hogy mindig van valami ami a jövőben vár, és érdemes küzdeni érte.

Sok gyógyító van, life coach-ok, konzultánsok akik arra szakosodtak, hogy embereket átsegítsenek a nehéz időszakokon, és ha valakinek a barátokon és a családon kívül van szüksége valakire.

8. A fájdalom nem tart örökké

Ha még mindig élsz, és lélegzel, azt azt jelenti, hogy duzzadsz az életerőtől. Állj fel és porold le magad. Ne engedd, hogy az éppen érzett fájdalom „elhitesse” veled, hogy az egész életed csupa fájdalom és keserűség. Mersz ez nem igaz! Mindnyájunk életében vannak gyönyörű dolgok, és ezeket a dolgokat csakis magadnak köszönheted.