Az Egyesül Államok elismerte: fluoriddal túladagolta a lakosságot

Az Amerikai Egyesült Államok kormánya végre bevallotta, hogy a népességet fluoriddal túladagolja! 1962 óta nem volt példa a fluorid csökkentésére amit a vezetékes ivóvízbe kevernek.

Az Amerikai fiatalok 40%-a szenved egy fluorózis nevű betegségben, mely a fogakat érinti. A fluorózis miatt a fogzománcon fehér foltok jelennek meg, mely a gyermekkori fluorid túladagolás jele. Vannak olyan helyek az USA-ban ahol az érintettek aránya eléri a 70-80%-ot is.

tap-water

Az Egyesült államok most csökkenti a fluorid belekeverését a vízbe. bár nem szünteti azt meg. Az előző maximális érték 1.2 milligramm per liter volt, most a maximális értéket az akkori minimumra szeretnék csökkenteni ami 0.7 milligramm per litert jelentene. Ezt az új értéket a US Department of Health and Human Services, (HSS) jelentette be, annak érdekében hogy a túladagolás látható jeleit csökkentse.

Miért kevernek gyógyszert a vízbe, ha a dózist nem lehet szabályozni?

Elég világos, hogy ha fluoridot kevernek az ivóvízhez, akkor az egyénenként bevitt dózis mértéke nem szabályozható, ráadásul a fluorid még nem is létfontosságú ásvány, hanem végeredményben egy mérgező szer.

Ha egy orvosnak sikerülne rávennie egy beteget, hogy bevegyen egy gyógyszert a mellékhatások tudta nélkül, és nem érdekelné, hogy mennyit vesz be a beteg ebből a szerből, ráadásul nem is végezne időszakos vizsgálatokat, akkor az szakmai hanyagság sőt egy ponton túl akár veszélyeztetésnek is minősülne melyet a törvény szankcionál. És mégis a vállalatok ennek ellenére folyamatosan kaverik az ivóvízbe a fluoridot a kormány megbízásából, anélkül hogy tudnák, hogy ki mennyit fogyaszt el belőle, és mennyi ideig, anélkül, hogy nyomonkövetnék az esetleges mellékhatások kialakulását.

A fluoridot elméletileg azért adagolják az ivóvízhez, hogy elejét vegyék egy betegségnek (fogszuvasodás) és ezért az FDA definíciói szerint gyógyszernek minősül. Vannak akik azt állítják, hogy ez nem különbözik a D vitamin tehjez való hozzáadásától, viszont a fluorid nem létfontosságú anyag, sőt mitöbb az FDA nem is engedélyezi a fluoridot mint fogszuvasodás megelőzésére szolgáló szer használatát.

Azt tudjuk, hogy 0,7-1,2 mg/L súlyos túladagoláshoz vezet, de figyelembevéve azt, a tényt, hogy fluoridot nem csak az ivóvízből, hanem fogkrémből, szájvízből, üdítőitalokból és élelemből is felvesz a szervezet, úgy már nem olyan biztos, hogy az új maximális határérték garantálni tudja azt, hogy nem jelentkeznek a túladagolás jelei.

Jelenleg 40%-a a fiataloknak szenved ebben a jelenségben, tehát ez a 40% csupán „járulékos veszteség” volt, de tegyük fel, hogy az új határérték következtében ez lecsökken 20%-ra. Vajon 20%-a a fiataloknak elfogadható veszteség lenne? Mi van a 10%-kkal? Ki dönti ezt el?

Egy nem publikált tanulmány szerint, nincs különbség a gyermekek víszfogyasztásának mennyisége között régiónként. Érdekes volna ezt a tanulmányt ellenőrizni, hiszen ez azt mondja, hogy egész amerikában minden gyermek ugyanannyit iszik, és ennek következtében biztonságos mindenütt az új szinteket használni.

Valahol azt feltételezik, hogy minden amerikai gyermek pontosan ugyanannyit iszik, ugyanazokat a táplálékokat fogyasztja ugyanakkora mennyiségben, valamennyi pontosan ugyanakkora súlyú és ugyanolyan egészségi állapotú. Mindannyian tudjuk, hogy ezt feltételezni abszurdum lenne, de az Amerikai kormány valahol a háttérben mégis ezt feltételezte akár tudatosan akár nem amikor figyelmen kívül hagyta a régiónként eltérő arányú fluorózisban szenvedő gyermekek számát, és jóváhagyta a flúorid egységes csökkentését mindenhol.

A fogorvosok azt állítják, hogy a fluorózis nem veszélyes betegség, pusztán csak a fogakon megjelenő fehér foltosodásokról van szó ami kozmetikai jelentőségű, de egyéb egészségügyi jelentősége nincsen. Nos, majdnem biztos lehetünk benne, hogyha egy anyag a fogainkba a túladagolás miatt beépül, akkor több mint valószínű, hogy a test többi részében is jelen van és esetleg negatívan hat rá. Példának okáért a csontokba is pontosan ugyanúgy beépül a fluorid mint a fogakba, ebben az esetben úgynevezett csontfluorózis jön létre, melyet nagyon nehéz megkülönböztetni az Anthritistől.

Mindez az 1930-as évek óta ismert tény. Egyértelmű, hogy az ivóvíz fluoridálásának nem csak a dentális (azaz a fogakat érintő) fluorózis lehet a következménye. Felteszem a kérdést, ha az amerikai gyermekek 40%-a szenved dentális fluorózisban, akkor mennyi szenved csontfluorózisban?

Egyébként a fogszuvasodás visszaszorulása az elmúlt 60 évben az Egyesült Államokban sokan a víz fluoridálásának tudják be. De egy tanulmány kimutatta, hogy olyan fejlett országokban is bekövetkezett a visszaszorulás mint például Belgium, akik nem kevernek fluoridot az ivóvízbe. Az alábbi ábrán a kék színnel jelölt országok nem adna fluoridot az ivóvizhez, és majdnem mindegyik esetében élesebben csökkent a fogszuvasodásos esetek száma mint azoknál az országoknál akik igen!

cavity-rates-297x300
Egy tanulmány amit kínában végeztek, kapcsolatot fedezett fel a csökkent IQ szint és a fluoriddal dúsított víz között. Abban a tanulmányban az IQ szint látványos csökkenését 11,5 mg/L mennyiségnél fedezték fel. Ez alapján úgy tűnhet, hogy az új szint ami 0,7 jóval alacsonabban van a kárt okozó mennyiségnél. Azonban ha az egész populációt szeretnénk védeni, akkor azt a minimális mennyiséget kell figyelembe venni, aminél már jelentkezik mérhető változás, nem pedig azt amelyiknél már látványos. Ez a minimális határ abban a tanulmányban 0,88 mg/L volt, ami nem sokkal a mostani új határérték felett van.

www.wakingtimes.com nyomán SzabadonÉbredők