Autó amit teljes egészében kenderből gyártottak

 

Henry Ford használta a kendert először 1941 ben az autóiparban, de még mindig megtalálható több járműben is, Kestrel az első olyan modern autó amit tejes egészében kenderből gyártottak. Az autót a Kanadai Calgary városában székelő Motive Industries Inc. tervezte.

000000

Az Egyesült államokkal eltérően, kanada támogatja a kendertermesztést, és invesztál is ebbe az iparágba. A Kestrel egy háromajtós ferdehátú amit akkumulátorok táplálnak energiával. A fő ok amiért a kendert használtak a karosszéria előállítására az, hogy a kender és egy polimer alapú ragasztóanyagból olyan kompozit állítható elő, ami olyan erős mint az üvegszálas műanyag, de mégis hihetetlenül könnyű – nyilatkozta Nathan Armstrong, a Motive Industries igazgatója a Popular Science magazinnak.

00000

A mindösszesen 1134 kilogrammos karosszériájával a Kestrelnek sokkal jobb a fogyasztása mint más elektromos autónak.

Más elektromos járművekkel ellentétben a Motive által tervezett autó kizárólag csak elektromos energiára támaszkodik. A 16kWh Lithium-ion akkumulátornak köszönhetően a Kestrel 160 km-t tehet meg egyetlen feltöltéssel, mindezt 90 -130 km/h sebesség mellett.

0

A Motive Industries három évig tartó kísérletezése felkeltette olyan távoli országok érdeklődését is mint India. A cég az autó megjelenését 2012-es esztendőre tervezte de sajnálatos módon több késés miatt is halasztani kell. A Kestrel iránti érdeklődés már most nagy, a megjelenésekor viszont valószínűleg még többen fognak érdeklődni a rendkívül gazdaságos, és környezetbarát autó iránt.

 

truthonpot.com nyomán: Szabadon Ébredők