ARCREKONSTRUKCIÓ: A bizonyítékok arra utalnak, hogy valakik már jártak itt?

 

Lloyd Pye az emberi faj eredetével kapcsolatos anomáliákat kutatta. A kutatásai érdekes módon sok kérdőjelet tett a tradicionális Darwini evolúciós elmélet végére. Közel tizenkét évig képezte egy bizonyos tárgy a kutatásainak oroszlán részét, bár nem örvendett kizárólagos fókusznak egészen halála előttig 2013-ban. A szóban forgó tárgy nem más mint a csillaggyermek koponya néven elhíresült lelet. Lloyd Pye egyetértett abban, hogy a név meglehetősen félrevezető, hiszen arra utal, hogy annak földönkívüli eredete lenne, amit biztosra nem tudunk.

starchild

A fenti furcsa koponyát 1930-ban fedezték fel egy Mexicoban található barlangban. Nagyon sok furcsa tulajdonsága van, mind fizikai, kémiai és genetikai tekintetben egyaránt. Ennek eredményeképpen sokan erősen kételkednek abban, hogy a koponya egy Homo Sapiens földi maradványa volna. Szeretnénk megjegyezni, hogy a koponya furcsa alakját nem idézi elő semmilyen ismert genetikai rendellenesség sem. A vízfejűség sem eredményez ehhez hasonló koponyaszerkezetet.

starchild2

Meglepő módon Peruban is felfedeztek egy, az előzőhöz kísértetiesen hasonló másik koponyát. Egy magánszemély birtokában van aki egyenlőre úgy döntött, hogy nem árulja el a kilétét. A birtokában levő koponyát eddig még senki sem fényképezte le, ezért ezek a fotók a leletről készült legelső felvételek közé tartoznak.

starchild3

Ezen a felvételen tisztán látszik a koponya furcsa alakja. Szembetűnő a szemgödrök sekélysége és meglepő nagysága. Ehhez hasonló koponyákat sehol a világon nem dokumentáltak még, ezért teljesen ismeretlen, hogy hogyan jöhetett ez létre ha egy Homo Sapiens földi maradványairól van szó. Bár  elég valószerűtlen, hogy egy Homo Sapiensben bekövetkezett mutációk olyan elváltozásokat hozzanak létre, mint amiket  ezeknél a koponyáknál tapasztalunk.

starchild4

A csontok felépítése, a koponya alakja, a nyak rész is eltér egy megszokott emberi csontváztól. A genetikai mutációk gyakran ha csak önmagukban is fordulnak elő, halálosak, annak valószínűsége, hogy egy egyedben egyszerre több ilyen mutáció is bekövetkezik, és ráadásul az egyed életképes is marad. Az erősen valószínűtlen. Még valószínűtlenebb az, hogy egy ugyanilyen, vagy kísértetiesen erre hasonlító elváltozások következzenek be egy másik egyedben tőle függetlenül.

starchild-skull
A csillaggyermek és az ember koponyájának összehasonlítása.

A koponyákat a jelenlegi biomechanikai ismereteink alapján fel lehet használni arra, hogy rekonstruáljuk az egykoron élt személy arcát. Ennek a technikának köszönhetően betekintést nyerhetünk hogy hogyan festhettek elődeink az emberi törzsfejlődés során. A csillaggyermek koponyákra is alkalmazható a módszer, és az eredmények meglepőek. Az arcrekonstrukciók egy emberhez egyáltalán nem hasonlító lényt tárnak a szemünk elé. Az alábbi képen látható egy kézzel rajzolt művészi ábrázolás arról, ahogy a csillaggyermek festhetett élete során.

starchild5

Az alábbi képeken ugyanattól a művésztől származó arcrekonstrukciók láthatók. Az eredmények magukért beszélnek. Nem tudjuk ezeknek az embereknek az eredetét. A csontok mélyreható genetikai vizsgálatára volna szükség, hogy feltárjuk a történetüket.

renditionmarciakmoore

renditionmarciakmoore2

 

www.ancient-origins.net nyomán SzabadonÉbredők
Fordította: .Ifj. Kuti Imre

 

Ennek a cikknek a tartalma, fordítása szerzői jogvédelem alatt áll. Másolása, vagy másik weboldalon való publikálása csak a szerző előzetes írásbeli engedélyével lehetséges!