A Szörnyeteg Kannabisz Valósággá Válik Miután a Monsanto Levédeti a Genetikailag Módosított Füvet

Hamarosan eljöhet az a nap amikor az olyan nagyvállalatok, mint a Monsanto, a kannabisz genetikailag módosított formáit fejlesztik ki a leglális piac számára.

A Monsanto 3 héttel ezelőtt bejelentette, hogy szabadalmaztatta az első genetikailag módosított kannabisz fajtát.

A végeredmény, ha a GM kannabisz megszületik, hasonló lehet a jelenlegi élelmiszer piachoz.

A genetikailag-tervezett termékek az eladások nagy részét tehetik ki, míg az organikusan termesztett kannabisz elkötelezett követőkre tehet szert a rekreációs használók között.

A legális kannabisz piaca nagyobb, mint a kukoricáé, a búzáé vagy a cukoré.

A növény ellen tiltás vége hatalmas pénzeket jelent. Ez arra ösztönzi a nagy vállalatokat, hogy megváltoztassák a kannabisz DNS-ét, ezzel megnövelve a profitot.

k

A genetikalialg módosított termékek megnövelhetik a hozamot vagy védelmet adhatnak néhány terménynek. A kannabisz nagyban ellenálló a kártevőkkel szemben és nem igényel rovarirtó vagy növényvédő szereket a termesztéshez. De, ha a nagy vállalatok GM kannabiszt terjesztenek, akkor képesek lesznek levédeni és ellenőrizni a kannabisz termelést.

Abban az esetben ha széles körben elterjed a GM kannabisz egy másik jogi probléma jelenik meg. A farmereknek egedélyezett lesz-e, hogy olyan kannabiszt termesszenek, ami nem genetikailag módosított? A szövetségi törvény megköveteli egyes farmerektől, hogy minden évben “Round-Up-Kész” (a Round Up egy Monsanto által fejlesztett és árusított növényvédő szer) magokat vásároljanak a Monsantotól.

Nemrég egy farmer 8 év börtönbüntetést kapott amiért magokat rakott el az előző évi természből, hogy abból termszesszen a következő tavasszal, ami miatt az élelmiszer előállító üzlettől esett el. A Monsanto már befektetett a GM kannabisz kutatásába és fejlesztésébe. A farmerek a következő években még termeszthetnek kannabiszt, de nemsokkal aztán lehet, hogy bűnözőkké válnak amiért nem GM fajtákat termesztenek.

Egyes megfigyelők úgy hiszik, hogy a nagy gyógyszercégek már most nagy területen termesztenek GM kannabiszt, ezzel készülve fel a kannabisz tiltás végére a közeljövőben.

Érdemes eltűnödni azon mi lesz, ha a mostani vita a kannabisz egészségügyi hatásairól hamarosan a GM vagy organikus fajták körüli vitáva változik.

Enek a hírnek messzemenő konzekvenciái vannak a drog szabályozás terén, mivel a kannabisz még mindig illegális anyag.

Sokan hiszik azt, hogy a Monsanto piaci érdeklődése bizonyosan azt jelenti, hogy a drog rekreációs használatának teljes legalizációja már a horizonton van, de milyen áron?

Fordította: https://www.facebook.com/OrvosiKannabisz
További cikkek, kutatások, videók magyarul ugyanitt.

Orvosi kannabisz jegyzetek:
https://www.facebook.com/OrvosiKannabisz/notes

Forrás: https://www.facebook.com/OrvosiKannabisz
http://csglobe.com/monster-marijuana-to-become-reality-as-…/