A só, mint elemi létszükséglet, de akkor most jó, vagy nem jó..???

 

Száz évvel ezelőtt még a mesék fő mondanivalója az volt, hogy mennyire szeretik az emberek a sót, mára azonban ez a nézet sokat változott. A tény az, hogy a  kihozza az ízeket és az is igaz, hogy szervezetünknek komoly szüksége van ásványi anyagokra, de a manapság használatos mennyiség már gyakran túl van az egészségesség határán, főleg ha ezt a kívánt mennyiséget a rossz minőségű, adalékokkal teli sókból fogyasztjuk!

Egyre több hírt hallunk a mérgező étkezési sókrol,ebben a cikkben szeretném bemutatni azokat a kézzelfogható tudományos bizonyítékokat melyek minden ember számára elengedhetetlen információk!

103543

 kérdés sokkal bonyolultabb, mint első pillantásra látszik. A sónak ugyanis alapvető szerepe van a vér lúg-, és savháztartásának egyensúlyában, az idegi ingerek elektromos vezetésében, a szervezet vízháztartásának szabályozásában. A vizet von el a sejtektől, így biztosítja a sejten kívüli vízháztartást. Szervezetünkben két tenger működik, ahogy mondani szokták: az egyik a sejteken belül, a másik a sejteken kívül. Egészségünk (és hangulatunk) a két tenger egyensúlyától függ. Ha nem iszunk elegendő vizet, a sejteken belül vízhiány lép fel és a szervezet kénytelen a sejten kívüli vizet visszapréselni az életfontosságú sejtekbe. Ám egyúttal parancsot ad a vesének a  visszatartására, hogy megkösse a szervezetben lévő vizet.

A vízhiányra számos tünet vezethető vissza, többek között gyengeséget, fáradékonyságot, szédülést, fejfájást, izomgörcsöt, magas vérnyomást, valamint a koncentrálási képességnek a csökkenését is okozhatja. Sokan, akik rendszeresen szenvednek migrénes fejfájástól, kétségbeesetten keresik az okát, súlyos betegségekre gyanakszanak. Dr. Lenkei Gábor határozottan állítja, a fejfájások leggyakoribb oka a szervezetben fellépő folyadék-, illetve sóhiány, ha nagyon fáj a fejünk, kapjunk be egy teáskanálnyi – 4-5 gramm – sót, majd igyunk rá egy liter vizet, és szinte teljesen biztos, hogy megszabadulunk a gyötrő érzéstől. Ügyeljünk rá, hogy a tiszta forrásból származzon! Fejfájásra gyógyír: patikai tiszta só+víz

Szóval csak gondolkodni kell, mit is tanultunk az általános iskolában? A  NaCl. Mit is mond a “visszavont” Magyar Szabvány, amit eleink nem véletlenül vettek szabvány alá, szinte kőbe vésve? Azt, hogy a közvetlen étkeztetésre szánt sónak minimum 97% tiszta NaCl-t kell tartalmaznia!

Ezzel szemben mi történik kishazánkban?

Kérem tegyen egy próbát! Menjen el egy olyan szupermarketbe ahol legalább húsz fajta t lehet kapni, vizsgálja meg a termékeket egyenként! Jegyezze meg, hogy milyen anyagokat tartalmaznak a nátrium-kloridon kívül! Segítek Önnek, olyan anyagok lehetnek  benne amit Ön nem igazán szeretne elfogyasztani!

A jelenleg kaphatóakban majdnem mindegyikben van  kálium-klorid, tudja mire használják?

Szívmegállításoknál műtéteknél, és halálos ítéleteknél az USA-ban!

•  A méreginjekció általi kivégzéshez – az elítélt szenvedéseinek minimalizálása érdekében – három, meghatározott sorrendben beadott vegyi anyag szükséges. Az elítélt először nátrium-pentotált, egy gyorsan ható altatót kap; majd a pankurónium-bromid nevű erőteljes bénítószer következik; végül pedig a szívleállásáért felelős kálium-klorid zárja a sort.

(Forrás:  http://natgeotv.com/hu/halalsoron/tudaon)

Rendszeres adagolása érzelemhiányos állapotot idézhet elő, így nem javasolják a konyhasó, azaz a nátrium-klorid helyettesítésére!

A sejtek közötti kapcsolatot szervezetünkben a vérelektrolit biztosítja. A nátrium-, kálium- és klorid ion kényes egyensúlya biztosítja, hogy ez a kapcsolat megfelelően működjön. Bármilyen zavar súlyos következményekkel jár az egyénre nézve.

Miért érdemes tiszta sót fogyasztania?

– a tiszta gondolkodás alapja!

– mert az elhalt laphámsejteket az erekről legjobban oldja!

– mert nem tartalmaz  kálium-kloridot és semmiféle szennyező anyagot!

– mert gyógyszerkönyvi tisztaságú (99,98%  nacl)!

– mert a tiszta só fontos a kiváló erőnlét fenntartásához!

– mert jótékony hatással van a sportolók igénybe vett szervezetére!

– mert a tiszta só a nyelvre helyezve megállítja a száraz köhögést!

– mert a tiszta só szükséges az emésztéshez, a tápanyagok felszívódásához!

– mert fontos szerepet tölt be a lélektani és érzelmi zavarok kezelésében is!

és még hosszasan sorolhatnám, hogy milyen pozitív élettani hatásai vannak a tiszta sónak!

Ételei elkészítéséhez használjon tiszta, patikai minőségű t, megőrizve egészségét, fittségét!